pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

99% din pacienţi cumpără medicamente scumpe recomandate de MAFIA medicilor!!!

medicamente-bani (Copy)Scandalul medicamentelor scumpe spre care sunt îndreptaţi pacienţii a ajuns şi în vizorul Consiliului Concurenţei. O investigaţie făcută pe piaţa farmaceutică din România scoate la iveală de ce medicamentele ieftine ajung foarte greu la pacienţi, ce rol au medicii şi cum joacă firmele farma în această privinţă.

Medicamentele generice, deşi cu cel puţin 35% mai ieftine decât variantele lor inovative, nu reuşesc să acapareze o cotă de piaţă semnificativă, chiar şi după mai mulţi ani de la intrarea pe piaţă, este una dintre concluziile studiului derulat de Consiliul Concurenţei pe piaţa farmaceutică.

În acelaşi timp, s-a constatat că există pieţe în care, odată cu apariţia variantelor generice ale unui medicament inovativ, creşte cota de piaţă a altor medicamente noi, pentru care nu există încă echivalent generic.

Peste jumătate din pacienţi cumpără medicamente scumpe recomandate de medici: Ce măsuri vrea să ia Consiliul Concurenței

Totul, arată Consiliul Concurenţei, cu sprijinul medicilor care îşi îndeamnă pacienţii să cumpere un anumit tip de medicamente. Bineînţeles, mai scumpe. Astfel, 57% dintre pacienţi solicită o anumită denumire comercială ca urmare a recomandării medicului, deşi, în România, prescrierea medicamentelor se realizează pe substanţă activă şi, doar în situaţii excepţionale, justificate, pe denumire comercială.

Cifrele oficiale arată că o companie producătoare de medicamente inovative alocă aproximativ 9% din cifra de afaceri pentru activităţi de promovare, iar o companie producătoare de medicamente generice alocă aproximativ 5%.

În anul 2014, cheltuielile cu promovarea şi publicitatea, înregistrate de producătorii de medicamente din România, s-au ridicat la aproximativ 362 mililioane lei. Ca urmare, medicii recomandă medicamente inovative fiind influenţaţi de companiile producătoare de medicamente prin congrese ştiinţifice, întâlniri promoţionale, materiale şi obiecte publicitare, sponsorizări, arată consiliul concurenţei.

 

55 Vizualizari

- ADS -

1 Comentariu
  1. […]  99% Din Pacienţi Cumpără Medicamente Scumpe Recomandate De MAFIA Medicilor!!! […]

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.