pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Ajungi in spital beat.PLATESTII

Dupa cum se stie sistemul sanitar romanesc este in coma profunda. Iar de cele mai multe ori mergi in spital cu o boalala. si in cel mai fericit caz iesi cu 3. Spun in cel mai fericit caz.pentru ca ai sanse sa nu mai sti cum iesi. pentru ca iesi de acolo mort.

Daca ne uitam la stiri la tv. vom vedea ca se dau cazuri, unde sunt internati bativi,drogati, in spitale. ei stau bine mersi acolo. si in max. 1 saptamana ajung din nou la urgente. Cheltuielile pentru acestia sunt enorme.

Imi exprimam acum ceva timp o parere desapre asta. pe sfanta curva,si  imputita softpedia. cam asa:

1) Betivii care ajung in spital. sa fie obligati sa deconteze costurile spitalizari.cat si a transportului cu ambulanta daca este cazul.

2) Drogati sa fie la fel obligati sa deconteze costurile de spitalizare,cat si a transportului cu ambulanta daca este cazul.

3) Cei care au mai mult de o tentativa de suicid. la fel sa fie obligati sa plateasca 50% din costurile de spitalizare,transport etc.

4) Cei care ataca,distrug  masinile de interventie ambulante etc. sa fie introdusi intr-o lista neagra. iar daca cer interventiaunei ambulante sa plateasca toate costurile. Si daca sunt alte cazuri in acelasi timp. sa fie  total ignorate.

Cand am spus asta am fost facut in tot felul.si normal cenzurat.

Azi un parlamentar. care implicit este medic la un spital de urgenta din Iasi. unde cazurile enumeratede mine. sunt zilnice. A propus o lege:

Senatorii Puterii din Comisia pentru Sanatate au intocmit, marti, un raport de respingere pentru propunerea legislativa prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate in totalitate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, ci 30% din valoarea costurilor spitalizarii si tratamentului ar fi urmat sa fie suportate de catre pacienti,

‘Sunt doctor si lucrez intr-un spital unde ponderea cazurilor de acest tip este foarte mare. De foarte multe ori am fost pusi in situatia de a da de pe canapeaua de urgenta un batran lovit de o masina pentru ca aveam de tratat un astfel de pacient. Treaba mea de medic este sa tratez, dar nu pot sa nu imi pun problema ca atunci cand tratez un astfel de pacient iau de la gura batranului sau copilului care are nevoie de o proteza pentru sold si sa torn in continuare in sticla celui care nu a stiut sa se opreasca’, a spus deputatul.

Acesta a adaugat ca pentru astfel de cazuri sunt cheltuite 25 milioane de euro, bani ce ar putea fi ‘folositi mai bine in alta parte’: ‘Trebuie sa rezolvam cumva aceasta problema pentru ca vorbim de 50.000 de cazuri, un numar echivalent cu populatia orasului Tecuci, care ajung in serviciul de urgenta doar in urma consumului excesiv de alcool. Nimeni nu ma poate convinge ca cele 25 milioane de euro cheltuiti pentru astfel de patologii nu ar putea fi folositi mai bine in alta parte. Nu vreau sa fac rau nimanui. Pacientii acestia vor fi tratati, dar vor deconta cheltuielile de spitalizare, iar cei care nu vor avea de unde, vor presta munca in folosul comunitatii. Atunci cand nu stii sa te opresti, fiindca aici nu vorbim de boala, de fatalitate, nici de genetica, ar trebui sa decontezi costurile medicale’, a sustinut Ciuhodaru.

Oare de ce nu vor sa se accepte. acesta lege? Oare este adevarat. Votanti PD-L sunt betivi?

20 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.