pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Argentina si-a nationalizat petrolul

Argentina este una din tarile care au fost devalizate cam de tot. Imi povestea un argentinean ca. In urma cu vreo 15-20de  ani, in argentina se faceau credite pentru a cumpara mancare, haine ziare etc. populatia nu mai avea ce manca,  se furau din magazine, si sa ajuns pana la canibalism, toate astea datorita regulilor de austeritate impuse de FMI. dar au avut curajul sa dea un picioare in cur FMI.

De la izgonirea acestor asasinii economici, treptat au inceput sa isi revina. si in prezent o duc mult mai bine ca romanii. dar cum criza ia afectat si pe ei, si sunt in pare parte importatori ca romani, sau hotarat sa dea un picior in OO si investitorilor strategici. Si sa nationalizeza resursele de petrol.

Toate acestea sunt opera unei femeii,  Presedinta Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a anuntat nationalizarea companiei petroliere YPF, unde actionar majoritar era compania spaniola Repsol.  Acest anunt soc, pentru Spania dar si pentru UE, a fost facut  in timpul unui dicurs tinut marţi, Kirchner a anuntat ca guvernul condus de ea va prelua 51% din acţiunile YPF deţinute de Repsol.  Mai ramane doar ca cele două camere ale parlamentului din argentinia sa aprobe naţionalizarea.

Presedinta Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a declarat ca „Suntem singura ţară americană şi printre puţinele din lume care nu controlează propriile resurse. Aceasta este o recuperare a suveranităţii resurselor naturale ale Argentinei”,

Nu este asa, Si romania a vandut tot petrolul, si cel care a fost al nostru, si care nu, de fotomodelul sef, Dar cum coruptia generalizata conduce romania, sansele ca resursele furate sa fie renationalizate sunt ZERO.

 

Tot Presedinta Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner,  a mai declarat:

‘Noi argentinienii schimbăm o istorie pe care de multe ori nu am dorit să o scriem şi pe care au făcut-o alţii pentru noi’, dar ‘nu trebuie să dăm vina pe nimeni’, a afirmat Cristina Kirchner la postul public de televiziune Tecnopolis TV. ‘S-au făcut paşi foarte importanţi şi de neimaginat în urmă cu câţiva ani. S-au făcut progrese importante după colapsul de dinaintea anului 2003’, a adăugat Cristina Kirchner, referindu-se la situaţia economică a ţării sale. Preşedinta Argentinei a reamintit că predecesorul său şi în acelaşi timp soţul său, Nestor Kirchner (decedat în anul 2010), a afirmat în anul 2003 că problemele energetice ale Argentinei sunt determinate de pierderea controlului statului asupra companiei YPF.

‘Acum am recuperat acest instrument strategic’, dar ‘istoria nu se face aşa cum doresc unii ci aşa cum se poate, înfruntând toate piedicile, pentru că nu este un drum neted şi fără obstacole’,

Bravo lor. daca o tin tot asa argentina va ajunge una din cele mai bogate tari din lume, si cu siguranta se va alatura grupului celor mai bogate tari din lume!!!

 

23 Vizualizari

- ADS -

1 Comentariu
  1. […] Argentina si-a nationalizat petrolul […]

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.