pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Ascensiunea USL poate fi oprită?

Uităm că dictatori celebri, de la Hitler şi până la Chavez, au avut începuturi asemănătoare.

Celor care-şi închipuie că USL şi adunătura sa politico-VIRGINA nu reprezintă decât un vis urât sau o glumă proastă le-aş sugera să se gândească de două ori. Avântul pe care „viitorul preşedinte al României” şi „sfantul USL” l-au luat în sondajele de opinie – aproape un. jumatate din intenţiile de vot ale electoratului – este departe de a fi atins maximul.

În primul rând că, în loc să se uite in oglinda si sa nu uite de jafurile facute de ei cat au fost la putere, prezidenţiabilul de mahala va continua să-şi facă propagandă cu motiunile de cenzura,  cu şi mai multă înverşunare. În fond, nu mai are nimic de pierdut. Aşa că va ţipa, cât îl ţin bojocii, că este o victimă a regimului basescu, că i s-a pus pumnul în gură pentru că se luptă cu „dictatura lui basescu” şi că, pentru a scăpa de toate relele, nu trebuie decât să-i votăm pe Antonescu & Ponta  şi-ai lui. După care va ploua, evident, cu lapte şi miere!

Această schemă a martirajului are mare priză la public. Au folosit-o, pe rând, Vadim – martirul patriot, Becali – martirul penal, dar şi Băsescu – martirul mogulilor. Nici metoda celor mai gogonate promisiuni (câte 25.000 de euro pe cap de capsunar revenit acasa, tractoare cu GPS) nu-i mai puţin eficace într-o ţară în care voturile se cumpără cu o găleată, un fular sau un kil de mălai. Avantajul candidatului USList este că el nu trebuie să plătească timp de antenă ca să-şi popularizeze, minciunile, PC- ul este un trust de presa.

Grav mi se pare însă nu că milioane de dezaxaţi, descreieraţi, decerebraţi sau, pur şi simplu, dezabuzaţi şi-au pus speranţele că salvarea vine de Lolec si Bolec. E dreptul lor să creadă că pe „Mesia” îl cheamă VICTOR PONTA, iar „apostolii” săi sunt alde Antonescu, Tariceanu, Vosganian& co. Grav este că oamenii normali privesc această evoluţie ca pe un fapt divers ce nu merită luat în serios.

Uităm că dictatori celebri, de la Hitler şi până la Chavez, au avut începuturi asemănătoare. Şi ei au captat atenţia populaţiei criticând sistemul (primul, Republica de la Weimar, al doilea, burghezia proamericană). Amândoi s-au declarat „socialişti” şi au promis rezolvarea tuturor problemelor economice, începând cu şomajul şi terminând cu inflaţia. Şi lumea întreagă s-a arătat amuzată. După care au ajuns la putere prin alegeri cât se poate de democratice. Rezultatul îl ştim din cărţile de istorie…

„Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, şi-a intitulat Brecht o memorabilă parabolă a instaurării dictaturii naziste în Germania. Din păcate, n-a avut dreptate. Oare USL-isti poate fi oprit înainte de a fi prea târziu?

Articol adaptat!

21 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.