pentrucasamea.ro
starshiners.ro
fashiondays.ro

Credite In Moneda Nationala Sau In Euro?

0

vivacredit.roCresterea preturile la produsele de baza, atingerea unei cote de inflatie destul de ridicate si indici macroeconomici (asa cum sunt salariile si forta de munca) care se afla intr-un dezechilibru pregnant sunt doar cativa dintre factorii care au determinat modificarea politicilor monetare din partea multor state ale Uniunii Europene.

Polonia nu face nici ea exceptie, cu toate ca pana in prezent a reprezentant una dintre fortele economice ale Uniunii, alaturi de Germania, iar zlotul a avut o evolutie constant buna in raport cu moneda euro (o apreciere de peste 5% in anul 2017).

De aceea, inainte de a aplica pentru un credit este recomandat ca fiecare persoana sa manifeste o prudenta sporita, astfel incat, sa aleaga cu maxima responsabilitate atat valoarea imprumutului, cat si pe cea a perioadei de rambursare.

Care sunt elementele de care trebuie sa tin cont atunci cand aplic pentru un credit

  • Indiferent de cat de mult reusim sa economisim, atunci cand ne-am propus obiective dificil de atins prin aceasta metoda, este nevoie de un credit. Raportat la necesitatile noastre financiare, acesta poate fi accesat in cele mai avantajoase conditii numai daca avem in vedere unele dintre urmatoarele aspecte:
  • Trebuie sa aplicam pentru un credit in moneda in care suntem platiti (daca lucrezi intr-un domeniu in care remuneratia este platita in euro, iar pe fluturasul de salariu este mentionata aceasta valuta, atunci alege euro ca moneda a imprumutului; daca nu, atunci mergi pe un credit in zloti);
  • Aplica la banca in care iti este virat salariul, pentru ca vei beneficia de posibilitatea urmaririi istoricului de plati incasate, ceea ce inseamna scurtarea perioadei de analiza a dosarului. Este posibila si acordarea unei bonificatii ca semn de apreciere pentru loialitate, ceea ce inseamna o dobanda usor mai avantajoasa pentru tine;
  • Aplica pentru obtinerea imprumutului inainte de a demara procedura de cautare a unei case sau a unei masini (in cazul in care optezi pentru un credit ipotecar sau pentru unul auto) pentru a afla daca te incadrezi in conditiile de eligibilitate si care este suma care iti poate fi imprumutata. In plus, in acest mod vei beneficia si de statusul de pre-aprobare a creditului, ceea ce iti va oferi posibilitatea de a scurta timpul de asteptare.

Diferenta intre un credit in valuta si unul accesat in moneda nationala este de aproximativ 0,25-0,50 procente, in favoarea celui in moneda nationala, dat fiind faptul ca este implicat si riscul valutar. Ceea ce inseamna ca, mai degraba, imprumutul in moneda nationala merita atentia, decat sa optezi pentru unul in valuta!

19 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.