pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Curtea Supremă dă sentința în dosarul ,,Microsoft”. DNA cere pedepse cu executarea

Milionarul Dorin Cocoş află astăzi dacă va ajunge după gratii în dosarul Microsoft. Procurorii DNA vor să îi vadă la închisoare alături de fostul sot al Elenei Udrea şi pe Gheorghe Ştefan, afaceristul Nicolae Dumitru zis Niro dar şi pe fostul ministru al comunicaţiilor, Gabriel Sandu. Toţi patru sunt judecaţi pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu achiziţia de licenţe software şi aşteaptă astăzi decizia magistraţilor

dosarul_microsoft_curtea_suprema_se_pronunta_azi_in_cazul_contestatiilor_formulate_de_cocos_sandu_dumitru_si_stefan_18496562_32739300La ultimul termen al procesului, procurorul de şedinţă a solicitat condamnarea la închisoare cu executare a celor patru şi confiscarea specială a unor sume de bani – 2 milioane euro de la Gabriel Sandu, 2 milioane euro de la Dorin Cocoş, 7,5 milioane dolari şi 2 milioane euro de la Nicolae Dumitru şi 4 milioane euro de la Gheorghe Ştefan.

De cealaltă parte, avocaţii inculpaţilor au solicitat condamnarea la pedepse cu suspendare în cazul clienţilor lor.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Astfel, susţin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/se-da-sentin-a-in-dosarul-microsoft_1912262.html#ixzz43ovoEcOY

11 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.