pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Dan Andronic, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului

Jurnalistul Dan Andronic a ajuns marți la sediul DNA pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupție.

La intrarea în sediul DNA el a spus că este vorba despre un dosar ”mai vechi”.

”Este săptămâna patimilor. Trebuie să te aștepți la orice”, a adăugat Andronic.

Jurnalistul Dan Andronic a publicat, luni, un articol care a creat controverse în spațiul politic. El susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers acasă la Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României și erau preocupaţi ca Traian Băsescu să câștige alegerile.

Mycloset.ro

UPDATE Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Dan Andronic, om de afaceri și consultant politic, pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

„La data de 22 septembrie 2016, în cadrul actelor de urmărire penală efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la privind plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârşirea unor infracţiuni, suspectul Andronic Dan-Cătălin, în depoziţia luată sub jurământ, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate în cauză”, potrivit procurorilor.

Potrivit unui comunicat al DNA, Dan Andronic a făcut afirmații mincinoase cu privire la semnificaţia sumelor de bani încasate de societatea D.A. Communication media SRL, la care era asociat, de la firmele administrate de inculpatul Giovanni-Mario Francesco, „încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârşirea faptelor de care erau acuzate şi că sumele nu au nicio legătură cu consultanţa politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale”.

14 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.