pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

DIICOT Alba, Fabrica dosare!!!!!

Procurorul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, este urmărit penal de DNA, fiind acuzat că i-a fabricat dosarul penal comisarului BCCO Traian Berbeceanu. Un alt procuror DIICOT și un ofițer BCCO sunt și ei urmăriți penal.

Procurorii DNA au început urmărirea penală față de doi procurori și un polițist judiciarist:

  • MUREŞAN IOAN, procuror şef al DIICOT – ST Alba, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi represiune nedreaptă
  • MUNTEAN ALIN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la represiune nedreaptă.
  • CEAN NICOLAIE, fost procuror DIICOT, actualmente procuror PT Alba, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

Comunicatul DNA

În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, suspectul Mureşan Ioan, procuror şef al DIICOT – ST Alba, şi-a îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu într-un dosar al DIICOT – ST Alba, prin aceea că:

  • – a dispus, prin ordonanţa din 21.10.2013, începerea urmăririi penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a lui Berbeceanu Traian, şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, pentru mai multe infracțiuni, în absenţa existenţei la dosar a unor probe sau indicii temeinice privind săvârşirea faptelor
  • – a folosit declaraţii obţinute în urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate în alte cauze), prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate în relaţii de adversitate cu Berbeceanu Traian, prin întrebuinţarea de promisiuni nelegale sau de ameninţări faţă de alte persoane cercetate în cauză, pentru a le determina să dea declaraţii împotriva lui Berbeceanu Traian, prin valorificarea unor documente fără relevanţă probatorie, aducând astfel o gravă vătămare drepturilor şi intereselor legale ale acestuia.

Citiţi mai mult: SE ÎNTOARCE ROATA! Ancheta DNA scoate la iveală faptul că Traian Berbeceanu a fost victima unei înscenări murdare – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/newsalert-procurorul-sef-al-diicot-alba-ioan-muresan-urmarit-penal-1087819.html#ixzz2wQND0fxS 
EVZ.ro

 

86 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.