pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Greva anti-SOPA/PIPA

Libertatea internetului este o problema mondiala.Cei deranjati de acesta vor sa-i puna  calusul in gura, SOPA /PIPA sunt legi care vor conferi trusturilor media puteri fără precedent în îngrădirea libertății de exprimare pe Internet. Dacă aceste legi trec, ne putem aștepta la legi similare și în Uniunea Europeană în viitorul apropiat.

Sa nu uitam de revendicarea drepturilor de autor a Realitatea.media pe un lesin regizat.

Sursa Foto: forbes.com

Legia PIPA / SOPA.

1) PIPA /SOPA prevăde mijloace multiple prin care site-urile suspectate de încălcarea drepturilor de autor pot fi oprite:

2) Obligarea furnizorului de internet să înceteze găzduirea site-ului;

3) Obligarea serviciilor de plată, cum ar fi Google AdSense și PayPal, să înceteze plățile către site;
4) Obligarea motoarelor de căutare  Google,Bing, Yahoo, Ask etc. să nu arate referințele către aceste site-uri in paginile de rezultate;

5) Revocarea înregistrărilor DNS. Astfel, atunci când cineva tastează adresa site-ului, browserul nu va mai ști adresa numerică corespunzătoare pentru a se putea conecta la site;

Impotriva acestei legi sunt si mari colosi din internet: Google, Wikipedia,Wordpress, Reddit, FailBlog dar si alte siteuri, Daca acesta lege trece,putem spune adio internetului, si pentru un part, iti poate bloca/suspenda situl.

Acum ceva timp firma de hosts GoDaddy, a declarat ca sustine acesta lege. In cateva zile de la acesta declaratie, pierderile lor au fost enorme, foarte multi au plecat de la ei cu tot cu domeni si site. Ulterior au anuntat ca nu mai sustine acesta lege.

Ce afiseaza unele din aceste situri la accesare:

 

 

26 Vizualizari

- ADS -

1 Comentariu
  1. […] Ex: 1, Legia PIPA / SOPA. […]

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.