bottegaverde.ro

Horia Georgescu, dus cu mandat la DNA.

0

ANI-Horia-GeorgescuȘeful Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a fost dus în această dimineață cu mandat la DNA pentru a fi audiat, transmite B1 TV. Potrivit ultimelor informații, acesta este suspectat de abuz în serviciu.

„Nu știu despre ce este vorba”, a declarat șeful ANI, la intrarea în sediul DNA.

Horia Georgescu ar fi audiat într-un dosar disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru restituirea ilegală, de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a unui teren supraevaluat. Sunt vizaţi toţi cei care au făcut parte din Comisia de Stabilire a Despăgubirilor.

În ianuarie 2015, ANRP a sesizat DNA cu privire la faptul că, printr-o decizie din octombrie 2013, Curtea de Conturi a României a dispus reevaluarea dosarelor în care s-au acordat despăgubiri în perioada 2009-2011, notează stiripesurse.

Curtea de Conturi a efectuat un control la ANRP, control ce a avut ca obiect fundamentarea şi utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/2005 nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor.

Curtea de Conturi a obligat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să verifice toate rapoartele de evaluare care au stat la baza unor despăgubiri de peste 500.000 lei. În baza deciziei Curţii de Conturi a României şi în urma reevaluării unui număr de 452 de dosare, s-a constatat că într-un număr de 94 de dosare, valoarea stabilită iniţial a fost cu peste 20% mai mare, mai spun sursele judiciare.

Horia Georgescu a fost membru, până în 2010, în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Din aprilie 2012, el ocupă funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI).

33 Vizualizari
 zwiększyć wytrysk

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of