pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Horia Georgescu, dus cu mandat la DNA.

ANI-Horia-GeorgescuȘeful Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a fost dus în această dimineață cu mandat la DNA pentru a fi audiat, transmite B1 TV. Potrivit ultimelor informații, acesta este suspectat de abuz în serviciu.

„Nu știu despre ce este vorba”, a declarat șeful ANI, la intrarea în sediul DNA.

Horia Georgescu ar fi audiat într-un dosar disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru restituirea ilegală, de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a unui teren supraevaluat. Sunt vizaţi toţi cei care au făcut parte din Comisia de Stabilire a Despăgubirilor.

În ianuarie 2015, ANRP a sesizat DNA cu privire la faptul că, printr-o decizie din octombrie 2013, Curtea de Conturi a României a dispus reevaluarea dosarelor în care s-au acordat despăgubiri în perioada 2009-2011, notează stiripesurse.

Curtea de Conturi a efectuat un control la ANRP, control ce a avut ca obiect fundamentarea şi utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/2005 nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor.

Curtea de Conturi a obligat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să verifice toate rapoartele de evaluare care au stat la baza unor despăgubiri de peste 500.000 lei. În baza deciziei Curţii de Conturi a României şi în urma reevaluării unui număr de 452 de dosare, s-a constatat că într-un număr de 94 de dosare, valoarea stabilită iniţial a fost cu peste 20% mai mare, mai spun sursele judiciare.

Horia Georgescu a fost membru, până în 2010, în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Din aprilie 2012, el ocupă funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI).

36 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.