pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Liviu Dragnea efectuează o vizită oficială în Israel”Coincidenta?”

dragnea_netanyahu_m (Copy)Președintele PSD Liviu Dragnea însoțit de o delegație a PSD se află în aceste zile într-un turneu în Israel. Vor fi mai multe întâlniri oficiale, dar șeful PSD a surprins încă de la prima prin felul în care a ales să se comporte. A abordat mai mult o ținută de prim-ministru decât una de șef de partid și totul a culminat cu invitarea în România în mod oficial al premierului israelian Benjamin Netanyahu. Nimeni de la Palatul Victoria nu a confirmat dacă liderul PSD are sau nu mandat să vorbească în numele Guvernului României și să facă astfel de invitații.

”Presedintele PSD Liviu Dragnea s-a intalnit in aceasta seara, la Ierusalim, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la sediul Guvernului. Liderul social democrat Liviu Dragnea, care se afla, incepand de astazi, intr-o vizita oficiala in Israel, a discutat timp de o ora si jumatate cu premierul Netanyahu desi, initial, intalnirea fusese prevazuta sa dureze  30-40 de minute.

 

Presedintele PSD a transmis premierului israelian ca regreta să vada că populația israeliană suferă din cauza agravării situației de securitate, subliniind ca a fost impresionat de tragedia mamei ucise în fața propriilor copii. Liviu Dragnea a transmis condoleante si sincerul sau regret, precum si responsabilitatea tuturor politicienilor de a lupta impotriva terorismului de orice fel.

Prim-ministrul israelian i-a spus, la randul sau, liderului social democrat, ca apreciaza foarte mult implicarea acestuia in consolidarea si refacerea sinagogilor  din Romania, in perioada in care a fost Vicepremier si Ministru al Dezvoltarii Regionale. De asemenea, Beniamin Netanyahu i-a transmis lui Liviu Dragnea aprecierea sa pentru faptul ca in timpul guvernului social-democrat, din care a facut parte, a fost implementata legislatia privind acordarea pensiilor de urmas victimelor Holocaustului si pentru munca fortata.

Presedintele PSD a vorbit despre contributia Romaniei la Consiliul Afacerilor Externe pentru adoptarea unor concluzii mai echilibrate in privinta Israelului.

” Consideram ca nu este corecta o conditionare a eforturilor pentru Procesul de Pace de problematica etichetarii produselor din teritoriile palestiniene” a declarat Liviu Dragnea. El a adaugat ca tara noastra va oferi sprijin pentru ca relația UE – Israel să rămână una echilibrată, in interesul tuturor. Presedintele PSD a amintit, in acest context, si eforturile europarlamentarilor social-democrati romani,  in aceasta directie.

Cei doi demnitari au vorbit pe larg despre multiplele posibilitati de colaborare si extindere a relatiilor bilaterale. Concret, exista interes pentru extinderea proiectelor comune in : agricultura, cercetare, sanatate, securitate cibernetica. In acest moment, volumul schimburilor comerciale este de 530,6 milioane USD. In plus, colaborarea in privinta atragerii fondurilor europene va deveni o prioritate. Liviu Dragnea a exprimat dorinta de a lansa o cooperare in care Israelul sa devina parte in proiectele  naționale din România și la nivel european, domeniile de interes fiind : infrastructură urbană și de transport.

Premierul israelian a promis sprijin pentru gasirea unor specialisti si companii care sa sprijine realizarea Planului National Cadastral, atat de mult asteptat de romani, subliniind ca finalizarea acestui proiect va putea fi calificata ca o „revolutie economica”.

Presedintele PSD l-a invitat in Romania pe premierul israelian, care a fost plăcut surprins de această idee și a promis că va da curs invitației.”, se spune într-un comunicat al PSD remis STIRIPESURSE.RO

Laura Codruţa Kovesi,spionată de foşti agenţi Mossad

Desi intervine intr-o perioada extrem de aglomerata pentru un sef al PSD, vizita este una programata, ea avand loc la invitatia lui Isaac Herzog – liderul Partidului Muncii din Israel. Mai in gluma, mai in serios, unii pesedisti spun ca Dragnea se duce ”sa ia lumina” de la Ierusalim, data fiind ”linia politica” de apropiere a PSD de politicienii evrei, inaugurata de social-democratii damboviteni inca de pe vremea lui Adrian Nastase. Liviu Dragnea este insotit si de colegii Gabriel Vlase, Georgian Pop, Daniel Florea si Gabriela Firea. Pe langa intalnirile deja programate cu oficiali ai statului Israel, plus patriarhul Ierusalimului, Theophilos al III-lea, delegatia pesedista va discuta si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti – demers esential in debutul oricarui an electoral.

23 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.