pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Mafia PC

Mircea Banias este considerat ca face parte din Mafia Vamilor, a PDL. ulterior a trecut la PC .dar tot acolo a ramas. Se pare ca PC este un nimic, cei care au trecut la PSD, PNL au fost scosi.

Locotenent al Mafiei PDL Constanța

Este pus oficial sub acuzare de DNA. Este învinuit în dosarul privind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini, achiziţie ce a condus la o restituire de TVA în valoare de 60 milioane euro.

De asemenea, Banias este cercetat de catre DNA intr-un dosar referitor la activitatea de colectare a sumelor de bani prin intermediul comisionarilor vamali din Constanta. Conform anchetatorilor, senatorul PDL Mircea Banias i-a cerut, în octombrie 2010, lui Eugen Bogatu, în acea perioadă şef al Direcţiei Domenii Portuare, să îi dea gratuit mărfuri confiscate aflate la Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea, în schimbul intervenţiilor sale în favoarea intereselor lui Bogatu.

Jurnalistii de la “Curentul” aduc in discutie subiectul unei cladiri ce apartinea, în 2005, Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime, pe care Banias, pe atunci director al APM, a renovat-o din banii companiei, apoi a scos-o la licitatie “cu dedicatie”. Culmea este ca dupa doar doi ani de la licitatie, in 2008, firma castigatoare, Betelgeuse Investment, a fost absorbita de firma lui Banias, Euro Shipping Investment.

Acuzatii extinse:

Acuzaţia 1: Implicare in returnările ilegale de TVA

În 13 decembrie 2010, procurorul anticorupţie care anchetează vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini, acesta din urmă cerând o restituire de TVA de 60 de milioane de euro, a declarat, în instanţă, că senatorul PDL Mircea Banias e „făptuitor” şi că acesta este interceptat.

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a judecat atunci atât contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind cercetarea în libertate a lui Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, cât şi recursul lui Adrian Coriolan Preda, director executiv al aceleiaşi societăţi, faţă de măsura arestării preventive pentru 29 de zile, dispusă în 2 decembrie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Judecătorii au admis recursul procurorilor anticorupţie şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Chebuţiu. Totodată, instanţa a respins contestaţai lui Adrian Preda, astfel că acesta rămâne în continuare în arest.

Procurorul Gheorghe Bocşan a precizat atunic că senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias are calitate de „făptuitor” în acest dosar, că „este implicat în aceste infracţiuni” şi că „pe numele său s-au emis mandate de interceptare a convorbirilor telefonice”.”Mircea Banias este implicat în aceste infracţiuni. Operează un caz de indivizibilitate între Mircea Banias şi restul persoanelor cercetate. Mircea Banias are calitate de făptuitor, iar pe numele său s-au emis mandate de interceptare a telefonului”, a explicat procurorul DNA în faţa celor cinci judecători.Urmare a acestor fapte, DNA l-a pus sub învinuire pe Mircea Banias, însă la scurt timp a venit decizia de neîncepere a urmăririi penale

Surse: Romania Libera – decembrie 2010

 

Acuzaţia 2: Banias este legat de mafia PDL din Portul Constanța

Jurnalistii de la “Curentul” aduc in discutie subiectul unei cladiri ce apartinea, în 2005, Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime, pe care Banias, pe atunci director al APM, a renovat-o din banii companiei, apoi a scos-o la licitatie “cu dedicatie”. La licitatie au participat doua firme, Euro Shipping Services SRL, la care unul dintre asociati era chiar Mircea Banias, si SC Betelgeuse Investment SRL. Cea din urma si-a adjudecat cladirea la pretul de aproape 50.000 euro, mult sub pretul pietei, spun jurnalistii de la “Curentul”. Culmea este ca dupa doar doi ani de la licitatie, in 2008, firma castigatoare, Betelgeuse Investment, a fost absorbita de firma lui Banias, Euro Shipping Investment.Semnatarul articolului din ziarul “Curentul” mai aduce in discutie legaturile senatorului constantean cu personaje discutabile. Cel la care se face referire este Sorin Groza, care a fost numit administrator la SC Interprest Trading, una din firmele la care Banias este asociat impreuna cu Laurentiu Mironescu, deputat PDL in legislatura 2004-2008, si cu Ioan Balan, director general al CN APM.Despre Sorin Groza, “Curentul” scrie ca: “apare ca asociat in firmele Gedvec, Antrepriza de Constructii, Ella&Nicoll Import-Export SRL, Donau Sea Link SA, Vector Marine Service SRL si in Carbofarm Europa SRL. Patru dintre aceste firme sunt detinute impreuna cu Ioan Toanchina, candidat PD-L pentru Senatul Romaniei in Colegiul 1 din Constanta.Inca din 2004, Groza are un dosar penal.

Sursă: Curentul – septembrie 2009

Acuzaţia 3: DNA – Senatorul Banias era plătit cu mărfuri confiscate. Mironescu cerea bani pentru funcţii în PDL

Procurorii anticorupţie susţin că în portul Constanţa – Agigea acţiona o adevărată caracatiţă care încerca să controleze instituţiile statului. Mai mult, sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între 1.000 şi 7.000 USD pentru fiecare transport, prejudiciind statul cu cu sume cuprinse între 232.186,12 lei şi 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfă introdus ilegal. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de 30 de inculpaţi. În cazul senatorului Mircea Banias, procurorii au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile. În sarcina acestuia s-au reţinut infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

Sursa: Cotidianul, mai 2011, Mediafax – mai 2011, Mediafax – mai 2011

Acuzatile acestea sunt 100% facute de USL. pe cand Mircea Banias era in PDL. Acum acesta este curat, pentru ca a intrat in PC. normal dupa o partida de lins in cur, a membrilor, sau a celor platiti de usl. pentru asta.

Articol original

23 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.