StarShinerS.ro
ideall.ro
provident.ro

Masonul Remus Borza a devenit acționar la fabrica de medicamente Polisano Pharmaceutical

0

Alături de Nicoleta și Adrian Munteanu, parteneri în cadrul Euro Insol, și de Gruia Stoica, cunoscut în urma tentativei eșuate de a cumpărat CFR Marfă, Remus Borza a devenit acționar al fabricii de medicamente din Sibiu, Polisano Pharmaceutical.

Cei patru (Gruia Stoica a intrat în acționariat prin Grampet SA, firmă din zona transporturilor feroviare) au devenit acționari prin conversia unor creanțe și prin infuzie de capital. Pachetul majoritar de acțiuni, de 69%, rămâne pe numele Andreei Gligor-Vonica, fiica celui care creat grupul Polisano, Ilie Vonica.
Borza are 6,9%, Nicoleta Munteanu – 6,9%, Adrian Munteanu – 1,5%, iar Gruia, prin Grampet – 15,5%. ”Eu am investit în timp, în ultimii doi ani, banii aceștia în fabrică. Până la urmă, a trebuit să fac o conversie a creanțelor în acțiuni, având în vedere lipsa de capital a fabricii. Aceasta este, deocamdată, încă un start-up, deoarece produce doar la o capacitate de 2%”, arată Remus Borza, pentru Turnul Sfatului.
elefant.ro

De altfel, potrivit celor de la profit.ro, singurul care în urma recentei majorări de capital a venit cu o infuzie consistentă de numerar este Gruia Stoica, care a adus un aport în numerar de 13,4 milioane de lei. În rest, Borza și soții Munteanu au devenit acționari prin conversia unor creanțe cu o valoare totală de 11,8 milioane de lei și printr-un aport în numerar de 150.000 de lei.

Planuri: oncologicele să fie produse din toamna aceasta

Pentru fabrica de medicamente Polisano Pharmaceutical, producția de medicamente pentru diferite tratamente ale cancerului era anunțată să înceapă de prin 2014. Apoi, în 2015, după care producția de oncologice a fost anunțată ca fiind planificată începând cu vara lui 2016. Ceea ce, însă, nu s-a mai întâmplat. ”Pe fondul problemelor la nivelul grupului, în special cele legate de distribuitorul de medicamente, evident că fabrica s-a confruntat cu o lipsă de capital și nu a mai putut susține investițiile în achiziționarea de echipamente și finalizarea liniilor de producție. Și legislația e greoaie, stăm după autorizația de punere pe piață a medicamentelor și doi – doi ani și jumătate”, declară acum Remus Borza, cel care după dispariția lui Ilie Vonica a devenit președinte al Grupului Polisano.

 

Noul termen pentru fabricarea oncologicelor este, acum, toamna lui 2017. ”Sperăm ca anul acesta, prin octombrie, să fie pusă în funcțiune prima secție de oncologice, cele solide orale. În 2018, prin iunie, ar urma pusă în funcțiune cea de-a doua secție de medicamente oncologice injectabile. Către finalul lui 2018 ar urma deschiderea celei de-a treia secții, iar – în fine – în 2019, cea de-a patra. La momentul acesta funcționează o secție de suplimente alimentare”, mai spune Borza.

”Eu m-am ocupat personal de fabrică în ultimii doi ani. Cifra de afaceri a crescut de 3-4 ori, dar, e adevărat, vorbim de sume mici: 17 milioane de lei în 2016, față de vreo 4-5 milioane de lei în 2015.  Pentru anul în curs am propus un buget de 51 de milioane de lei, iar acesta este un buget pesimist. Este o afacere care are potențial, vorbim până la urmă de cea mai mare capacitate de producție de medicamente din România și din sud-estul Europei”, Remus Borza

Demarate din 2003, investițiile în fabrica de medicamente ridicată în Zona industrială vest au generat peste 33.000 de mp de hale cu peste 400 de echipamente și utilaje. Volumul total al investițiilor depășește 70 de milioane de euro.

27 Vizualizari

- ADS -

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of