pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

MEDICII DEMISIONARI ar putea să îşi piardă dreptul de a practica meseria!!

Guvernul ia în calcul să interzică dreptul de liberă practică şi prelungirea perioadei de preaviz pentru medicii care demisionează. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Zeci de medici şi-au dat demisia în ultima perioadă, în contextul pandemiei cu COVID-19.

Medicii care demisionează în această perioadă ar putea să îşi piardă dreptul de a practica această meserie, a anunţat miercuri seară premierului Ludovic Orban.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Premierul mai spune că regretă că nu poate asigura toate echipamentele necesare pentru spitale.

Medicii au început să demisioneze, din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Spitalul Judeţean din Brăila a rămas fără trei medici în plină epidemie de COVID-19. Este vorba despre specialişti de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi de la Terapie Intensivă, care au renunţat la locurile de muncă.

Şi mai mulţi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, şi-au dat demisia după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19. Demisiile nu au fost însă acceptate de managerul spitalului, care recunoaşte că e greu „să ieşi la luptă cu mâinile goale”.


Demisii în bloc la Spitalul Clinic CF Timișoara. Asistentele se tem de coronavirus, deși nu au niciun caz confirmat

Demisie în bloc la Spitalul Clinic CF Timișoara, unde asistentele se tem să nu se infecteze cu coronavirus. În acest spital nu este în prezent niciun caz confirmat de infectare.

Managerul spitalului Marius Olaru a declarat pentru Digi24 că  13 cadre medicale și-au prezentat demisia, pentru că se tem de o eventuală infectare cu coronavirus. Olaru a spus că este vorba despre 10 asistente și trei infirmiere, printre motivele invocate fiind patologie de comorbiditate pentru unele sau faptul că au în îngrijire copii și bătrâni.

Zilele trecute, în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecție, a spus managerul.

În Spitalul Clinic CF Timișoara nu este momentan niciun caz confirmat, de altfel unitatea sanitară este pe linia a doua de intervenție, adică va prelua cazuri doar dacă spitalul de infecțioase nu va mai avea locuri pentru pacienți.

Managerul a spus că va înainta adresele necesare către DSP și Ministerul Transporturilor pentru a primi aviz necesar angajării directe a personalului.

Acum, spitalul are personal suficient pentru numărul de pacienți, a adăugat managerul.

Potrivit managerului, spitalul are echipamente din donații și de la societatea civilă.

„S-a discutat cu tot personalul medical, li s-a adus la cunoștință situația stocurilor, ca să fie înlăturată suspiciunea că nu ar putea fi asigurate.

Li s-a pus în vedere că e foarte important să stăm umăr la umăr pentru cetățeni.

S-au prelucrat procedurile cu purtarea echipamentului”, a spus managerul.


Secția ATI a Spitalului Orăștie a demisionat în bloc. „Nu am primit echipamente medicale”

La Spitalul din Orăștie (județul Hunedoara), secția „Anestezie – Terapie Intensivă” (ATI) a rămas luni fără personal medical. Singurul medic de terapie intensivă de acolo, 5 asistente și 5 infirmiere au demisionat subit. Pacienții au rămas în grija unei singure asistente.

Capul răutăților a fost tânăra șefă a secției ATI, Lorena Ehim – bomba sexy care, sub nickname-ul lorena.nymenialta, încinge Facebook-ul postând poze provocatoare.

Lorena Ehim le-a convins pe asistentele și infirmierele din echipa sa să demisioneze, invocând impotența conducerii spitalului de a asigura echipamente de protecție.

Spre seara zile de luni, după o discuție cu managerul spitalului și cu prefectul județului (care a venit special de la Deva), cele 5 asistente și cele 5 infirmiere și-au retras demisiile, iar a doua zi au venit la lucru.

Doar doctorița Lorena Ehim, șefa secției ATI, a anunțat că nu va mai reveni la spital, ci va sta acasă în izolare.

Întrucât secția ATI a rămas fără medic, prefectul Vasilică Potecă a solicitat Ministerului Sănătății să fie detașat la Orăștie un medic de la un alt spital. Instalarea scenariului 4, la începutul acestei săptămâni, le interzice medicilor să refuze detașările sau pacienții.

Contactată de Newsweek România, fosta șefă a ATI, Lorena Ehim, a spus: „Nu vreau să comentez, am scris motivele acolo (în demisie – n.red.). E suficient. Nu are rost să mai discutăm, că oricum nu am ce să vă spun mai mult. Oamenii ar vrea să înțeleagă, dar e foarte greu să mă explic la o lume întreagă și nu am pentru ce să dau explicații lumii. Dau explicații acolo unde trebuie să dau explicații”.

Anterior, ea fusese mai vorbăreață, etalând un discurs panicard: „Avem două combinezoane pentru 12 angajaţi, iar managerul spitalului nu mai răspunde la telefon. Asta e situaţia, din păcate. Nu sunt optimistă deloc, pentru că ştiu cum stau lucrurile şi ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale. Din păcate, nu se fac testări decât în anumite situaţii, nu avem o situaţie clară. Eu sunt în izolare, pentru că am intrat în contact cu o persoană posibil contaminată, care a fost testată, dar nu ştiu rezultatul. Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate, se încearcă cumva nişte muşamalizări – cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie, şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei, ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat la Orăştie că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”.

Dr. Lorena Ehim

Medici și asistente de la Dorohoi au întrerupt munca după anunțul că spitalul va trata cazuri de COVID-19.

Zeci de angajați de la Spitalul Municipal Dorohoi s-au adunat în curtea unității sanitare, după ce au fost anunțați că vor trata pacienți cu coronavirus. Daniela Barbacariu, lider Sanitas Dorohoi a declarat pentru Digi24 că nu este vorba despre un protest, și că oamenii au ieșit „să întrebe”.

Potrivit liderului de sindicat, spitalul Dorohoi era anunțat ca fiind în linia a patra de intervenție, dar în urmă cu trei zile s-a luat decizia ca aici să fie tratați pacienți cu coronavirus.

Barbacariu a spus că spitalul nu are infrastructura și nici instalațiile necesare pentru ventilația pacienților, nici personal sanitar pentru cazuri grave sau medii.

În plus, potrivit liderului de sindicat, în spital nu există linii de gardă pentru ATI, laborator, secție de cardiologie sau neurologie.

Ea a invocat și problema stocurilor: „Când vom avea pacienți cu coronavirus, materialele existente ne vor face vulnerabili în fața bolii.

Nu fugim de muncă, dar trebuie să avem cu ce.

Nu este un protest, așteptăm răspunsuri, nimeni nu știe cum va fi, ce fel de pacienți vom prelua”.


Demisii la Spitalul de Neurologie din Brașov. Manager: Avem echipamente, au renunțat de frică

Mai mulți angajați de la Spitalul de Neurologie din Brașov și-au depus demisiile începând de vineri, de teama infectării cu coronavirus. Managerul spitalului, Nicușor Bîgiu, a declarat la Digi24 că spitalul are echipamentele necesare, că nu se pune problema de lipsuri și că cei care au demisionat au invocat frica.

Managerul spitalului, Nicușor Bîgiu, a declarat la Digi24 că spitalul are personal suficient și că demisiile nu afectează activitatea spitalului.

El a spus că între timp a convins două asistente să renunțe la demisie.

„Medicul era în probă și avea dreptul egal să renunțe, el era din București și a invocat că nu s-a adaptat la Brașov.

În locul lui au fost angajați trei medici – un infecționist, un medic de igienă, care este pensionar – și un psihiatru. În invit pe cei care nu au loc de muncă să trimită CV-ul.

Au invocat motive personale, chestiuni legate de frică, o angoasă că vor lucra cu pacienți confirmați cu coronavirus.

Spitalul are echipamente pentru funcționarea pe 30 de zile, avem licitații deschise. Avem stoc de 15.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri care sunt la dispoziția lor”, a spus managerul.

Angajații care au demisionat sunt un medic care era în perioada de probă, șapte asistente și două infirmiere.

Spitalul fusese declarat unitate suport pentru tratarea cazurilor de coronavirus, fiind în linia a treia de intervenție.


 

4 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.