pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Membrii CNA acuza presiuni politice asupra lor.

Se stie ca acesta institutie, este in proportie de 99% un instrument politic,indiferent de cine se afla la putere.PSD PNL,UDMR,PD-L.USL,PC. Doar ca atunci se face scandal, cand sunt atacati cei din opozitie,Cand sunt ei la putere, totul este OK.

Dupa parerea mea, Acest CNA. ar trebui desfintat de urgenta. nu isi are rostul, atata timp cat este un instrument politic.

Aceste instrumente, se simt lezate in deontologia lor profesionala.si se plang.

Membrii CNA acuză, printr-o scrisoare deschisă trimisă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, exercitarea unor presiuni politice asupra autorităţii autonome aflate sub control parlamentar  CNA.

Asa se face ca. au facut repede o scrisoare, catre „tartorul sef”

CĂTRE BIROUL PERMANENT AL SENATULUI

În atenția Domnului Vasile Blaga

Președintele Senatului

CĂTRE BIROUL PERMANENT AL CAMEREI DEPUTAȚILOR

În atenţia Doamnei Roberta Alma Anastase,

Președintele Camerei Deputaților

Stimate Domnule Președinte,

Stimată Doamnă Preşedinte,

Noi, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului semnatari, vă sesizăm în legătură cu unele presiuni politice exercitate asupra autorităţii autonome aflate sub control parlamentar – CNA. Aceste presiuni s-au manifestat în mod public, în timp ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat şi a dezbătut o speţă oarecare, în conformitate cu Legea audiovizualului nr.504/2002. Urmare a acestor presiuni, dl Dan Grigore a demisionat astăzi din funcţie (vă atașăm scrisoarea pe care a făcut-o publică odată cu demisia).


Demisia dlui Dan Grigore din Consiliul Naţional al Audiovizualului este o pierdere pentru această instituţie, dar mai ales pentru publicul al cărui interes ea îl serveşte. Orice autoritate cu activitate în domeniul culturii ori al mass-media ar fi onorată să aibă în echipa sa de decizie o personalitate culturală de valoare precum dl Dan Grigore. În cadrul unei dezbateri televizate referitoare și la modul în care își exercită mandatul patru dintre membrii CNA, un parlamentar a afirmat despre dl Dan Grigore că este lipsit de onoare. Nu a fost însă singurul exemplu. Acesta este motivul pentru care, declarându-ne solidari cu dl Dan Grigore, vă solicităm audierea la nivelul Comisiilor pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă.

Facem apel către Parlament, forul suprem al statului de drept, să susţină Consiliul Naţional al Audiovizualului în misiunea sa de a aplica  prevederile legale. În efortul său de a responsabiliza instituţiile de presă din domeniul audio-vizual în a-și asuma obligațiile legale, precum și rolul lor în societate, considerăm că CNA are nevoie de sprijinul parlamentarilor. Nu de declarații publice ale unora dintre aceștia, făcute în afara cadrului legal privind controlul Parlamentului asupra activității CNA, declarații  de natură să-i afecteze credibilitatea.

Apreciem că intervenţiile publice ale unor parlamentari cu privire la o situație aflată în plin proces de analiză de către CNA au fost de natură să influenţa votul membrilor Consiliului, ceea ce vine în contradicţie flagrantă cu legile statului şi, în egală măsură, cu interesul public. Aceasta cu atât mai mult cu cât Legea audiovizualului precizează procedurile prin care parlamentarii pot exercita controlul asupra activității CNA, în cazul în care consideră că ea nu se desfășoară potrivit legii.

Având în vedere că CNA este autoritate autonomă sub control parlamentar, iar membrii Consiliului sunt numiţi de către Parlament prin votul plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, vă solicităm analizarea situaţiei fără precedent în care a fost adus CNA,  în sensul asigurării exercitării autorităţii cu care ne-ați învestit, potrivit  Legii audiovizualului.

Vă prezentăm mai jos contextul general în care încadrăm intervenţiile publice ale unor parlamentari la adresa activităţii CNA, în general, şi în mod special la adresa modului în care unii dintre membrii CNA îşi exercită funcţia de demnitate publică.

În fapt, la data de 28.02.2012, CNA a analizat mai multe emisiuni difuzate de către Antena 3 în care s-a folosit limbaj injurios . Au fost făcute mai multe propuneri de sancţionare a postului, printre care şi aceea de difuzare timp de 10 minute doar a textului sancţiunii, conform art.95 din Legea nr.504/2002 şi având în vedere faptul că postul a mai primit în anul precedent 20 de sancţiuni, dintre care jumătate pentru folosirea limbajului injurios și încălcarea dreptului la demnitate umană.  Întrucât în acea ședință nu s-a întrunit numărul legal de voturi, decizia de sancţionare a fost amânată.

De la acea dată, în spaţiul public, s-au desfăşurat următoarele acţiuni, pe care noi le considerăm a fi presiuni politice de natură a influenţa votul membrilor, în perioada în care CNA analiza cazul, de-a lungul mai multor ședințe:

-la data de 29 februarie, PSD a emis un comunicat de presă cu privire la activitatea CNA, viciată de interese politice;

-la data de 1 martie, într-o emisiune moderată de directorul postului aflat în discuţia CNA, dl senator Crin Antonescu  a făcut declaraţii cu privire la doi dintre membrii CNA şi a modului în care aceştia îşi exercită funcţia publică;

-la data de 3 martie, dl deputat Mircia Giurgiu a organizat, în această calitate, un miting de protest faţă de CNA şi a făcut apel ca autoritatea aflată sub control parlamentar să nu sancţioneze postul Antena 3;

-la data de 6 martie, dl deputat Mircea Duşa a afirmat că CNA acţionează în sensul cenzurării presei.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA

Narcisa Iorga, membru CNA

Gelu Trandafir, membru CNA

Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA

8 Martie 2012″

EVZ.ro

Tupeu mare mai au astia!!!!!

 

24 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.