pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Moise Guran: Cei care muncesc pe salariul minim sunt asistati sociali!!!!

moise-curan (2)A procedat corect guvernul Cioloș, mărind din nou salariile bugetarilor, deși aceastea tocmai au crescut?

Miercuri a avut loc o prima discuţie pe marginea proiectului de Ordonanţa de Urgenţă, urmând să fie adoptat în şedinţa de săptămâna viitoare, după discuţii cu partenerii sociali.

„Astăzi vom avea o primă discuţie pe acest proiect de ordonanţă, cu obiectivul de a-l adopta săptămâna viitoare, după discuţiile cu partenerii sociali, în aşa fel încat să fie aplicabil din a doua jumatate a acestui an”, a spus Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul consideră că Ordonanţa de Urgenţă este necesară în vederea unei corectări imediate a disfuncţionalităţilor legate de salarizarea bugetarilor.

„Astăzi o să avem o primă discuţie pe un proiect de OUG pe care ni-l putem asuma noi, ca Guvern, şi care vine cu ideea unei corectări imediate a disfuncţionalităţilor care au venit pe fondul creşterii salariului minim şi a comprimării claselor salariale în jumătate inferioară a grilei de salarizare”, a precizat Cioloş.

Acesta a explicat că va fi o mobilizare bugetară pe care Guvernul şi-o poate asuma din a doua jumătate a anului 2016 şi pentru 2017. În opinia premierului, sunt necesare corecturi în condiţiile în care există disfuncţionalităţi salariale care au dus la suprapuneri de salarii între clasele salariale de jos.

„Vor corecta şi o parte din problemele care apar acolo unde în aceeaşi categorie de funcţionari, cu aceleaşi responsabilităţi, putem avea salarii diferite, pentru că oamenii au fost recrutaţi în perioade diferite”, a afirmat Cioloş. Acesta susţine că vor fi rezolvate, pe lângă problemele de echitate, şi cele de legalitate.

„Sunt situaţii în care funcţionari care asumând aceeaşi responsabilitate au salarii diferite, merg în justiţie şi câştigă tocmai pentru că e o abordare, aşa cum se dau salariile astăzi, una incorectă”, a precizat premierul.

Cioloş a mai anunţat ca Executivul lucrează şi la un proiect de lege privind salarizarea unitară, care urmează să fie pus în dezbatere publică în perioada imediat următoare, pentru a fi discutat cu sindicatele şi societatea civilă.

„Este un proiect de lege care vine cu o abordare multianuală din 2018 încolo, în ideea de a evolua spre o salarizare unitară” a afirmat premierul. Acesta a precizat ca legea salarizarii unitare va fi corelată cu reforma administraţiei publice. „Din punct de vedere politic va fi dificil să obţinem acum o abordare multianuală, dar vrem măcar sa îl punem în dezbatere publică”, a mai spusDacian Cioloş.

A procedat corect guvernul Cioloș, mărind din nou salariile bugetarilor, deși aceastea tocmai au crescut?

Era mai bine să fi refuzat creșterea sau eșalonarea creșterii salariului minim pe economie, chiar cu riscul ostilizării Parlamentului?

Sau era soluție să fi lăsat necorectate deocamdată discrepanțele de calificare și încadrare între bugetari, că oricum nu fac mare brânză, indiferent că sunt calificați sau necalificați?

Ascultati ce spune acest „CURU” al economiei!

Moise Guran: Cei care muncesc pe salariul minim sunt asistati sociali!!!!

131 Vizualizari

- ADS -

1 Comentariu
  1. ciobanu-mioritic spune

    In ROMA ANTICA pâinea şi circul erau gratuite. Salariul insemna BANI PENTRU SARE – se acorda separat sub forma unei sume de bani pentru cumpărarea SĂRII, care era scumpă, adusă din import. — ACUM, in România ANTICĂ, majorând salariul minim – dar NE-ajustând salariie superioare de pe grilă – se poate vorbi – într-un anume sens – de pomană pentru „milogii” din josul scalei de retribuire. http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Minimum_wages,_January_2016_(%C2%B9)_(EUR_per_month)_YB16-II.png MILOGII DIN LUXEMBURG au 1800 EURO/LUNĂ, Românii au 322 Euro, de la 1 febr.2017. Aceşti salariaţi RO nu au cum să IMPUNĂ reguli nimănui, deci SUNT la mila guvernului – care I-AR PIERDE ca votanţi – dacă nu le-ar majora „subvenţia pentru oxigen” pe economie. Munca nu e respectată în România. Prin extensie, Milogi sunt TOŢI angajaţii ce muncesc pentru altul sau ca bugetari.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.