pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Optimizare startup bootare windows.

Tot apar pe forumuri intrebari gen. „cum pot mari viteza de bootare a vindowsului.. Sunt multe metode de a face asta cu diverse softuri. Sau manual. Eu acum vreau sa va prezint, o metode de a optimiza si de a micsora timpul de bootare.Aceasta metoda este vizibila doar pe sistemele mai performante.care au un procesor. mai puternic si cu mai multe nuclee. si cu mai multa memorie ram.Are efect si pe sistemele mai slabe. Dar de multe ori nu este  vizibila o performanta prea mare.

Pentru a face aceasta optimizare trebuiesc facute cateva modificari manual. Dupa cum urmeaza.

Mergeti la  Startup si in casuta de cautare scrieti msconfig exact ca in imagine.si dati clic pe exe. gasit.ca in imaginea atasata. Nr.1 cautarea. Nr.2 rezultatul cautari.

La deschiderea prin dublu clic a NR.2. se va deschide urmatoarea interfata vezi imaginea atasata: undeveti merge la tabul Boot Nr.3 si mergeti la Tabul. Advanced Options Nr.4. Unde dati Clic si se va deschide urmatoarea interfata.

Clic pe imagine pentru a mari.

Aici in casutele cu  Number of processors si Maximum memory Nr5 veti bifa acele2 casute. iar jos veti alege in functie tipul de procesor. si cantitatea de memorie pe care o aveti. Eu la mine am ales maximum.

Clic pe imagine pentru a mari.

Dupa care veti da OK Nr.6. Si veti merge din nou la poza din mijloc. unde veti apasa Aplica Nr7. Dupa care vii se va cere sa dati restart.

Dupa restart ar trebui. sa vedeti o imbunatatire a  timpului de Boot. al sistemului. La mine sa imbunatatit timpul de Boot cu aproape 40 sec.

Aceasta metoda nu este suficienta. daca nu optimizati si programele care pornesc cu windowsul. Antivirusul poate influenta mult timpul de boot.  Daca aveti DualBoot cum am eu? trebuie sa faceti aceasta modificare la ambele sisteme.Voi faca intr-o zi si un tutorial. cu servicile care se pot opri.

46 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.