pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Robert Negoiță, urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată

Robert NegoitaLa intrarea în sediul DNA, întrebat de jurnaliști dacă are calitatea de suspect, acesta a răspuns „ceva de genul”.

Robert Negoiță a fost audiat într-un dosar care ar viza o plângere depusă împotriva sa de Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, şi care ar viza fapte de corupție comise în anul 2009.

”Este vorba de un dosar din 2009, care nu are nicio legătură cu activitatea mea politică. Este vorba de plângerea pe care mi-a făcut-o Sorin Blejnar în 2009”, a afirmat primarul, adăugând că va da mai multe detalii la ieșire.

La ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție, Robert Negoiță a declarat că așteaptă de multă vreme ca acest dosar să se soluționeze.

„Aștept de foarte multă vreme să rezolvăm această problemă. Sper să ajungem cât mai repede în instanță cu acest dosar și să dovedesc acolo nevinovăția mea. E vorba de niște fapte de când eram în managementul privat. Nu are legătură cu activitatea mea publică”, a spus primarul Sectorului 3.

Robert Negoiță, urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată

Potrivit unui comunicat al Direcţiei, în perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.

„Concret, s-a stabilit că, în perioada 2005 – 2009, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit, în vederea vânzării, 3 ansambluri rezidențiale formate din vile și blocuri de locuințe și locuri de parcare, situate în București, în orașul Voluntari și orașul Popești Leordeni. Începând din luna decembrie 2005, Negoiță Robert Sorin a început vânzarea imobilelor pe măsura finalizării acestora, fără a declara organelor fiscale teritoriale activitatea economică desfășurată și fără a achita obligațiile fiscale ce-i reveneau. În perioada 10.01.2006 – 13.07.2009, acesta a efectuat un număr de 1.250 de tranzacții imobiliare, constând în vânzări de construcții și teren aferent construcțiilor, activități din care a obținut venituri în sumă de 364.714.645 lei. Având în vedere că Negoiță Robert Sorin a luat măsuri active de comercializare a locuințelor construite în cele trei ansambluri rezidențiale prin mijloace similare unui prestator de servicii sau comerciant, activitatea pe care a desfășurat-o este calificată ca activitate economică, pentru care exista obligația plătirii de TVA către buget”, susţin procurorii.

„Pentru a evita plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiță Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, au fost evidențiate contabil și declarate fiscal de societățile pe care le administra, însă veniturile nu au fost evidențiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidențiale, Negoiță Robert Sorin nu a declarat activitatea economică prestată ca persoană impozabilă în scopuri de TVA. Astfel, deși imobilele „scriptic” au fost edificate de persoana fizică Negoiță Robert Sorin, după finalizare, acestea au fost prezentate, la toate târgurile imobiliare, drept ansamblurile rezidențiale aparținând unei din societățile la care acesta era acționar. Prin activitățile anterior descrise, prejudiciul total adus bugetului de stat este estimat la 77.148.021 lei și reprezintă TVA de la care Negoiță Robert Sorin s-a sustras prin ascunderea activității economice derulate în nume propriu, în perioada 2005 – 2009”, mai spun aceştia.

80 Vizualizari

- ADS -

13 Comentarii
 1. Adrian Popescu spune

  Asa cum am zis primarii cu cele mai mari sanse vor fi saltati. Desigur, numai de la PSD. Urmeaza Firea sau Pandele. Cine mai are sanse mari sa ia primarie importanta in tara? O sa-l vedeti la DNA.

 2. Gabriel Iacobescu spune

  Era normal să fie așa. Este de la psd și are pot electoral mare.

 3. ANCA spune

  CEL MAI TARE PRIMAR !!!

 4. Iustina Lung spune

  Nu mor caii cand vor cainii!

 5. Corina spune

  Sa va ajute Bunul Dumnezeu sa treceti cu bine peste aceasta incercare.Sf sarbatoare a Pastelui sa va ajute sa fiti invingator.Bafta si va sunt alaturi

 6. DANIELA spune

  Mult succes si o zi buna Domnule Primar!

 7. bogdan spune

  Hmmm… Kovesi s-a pus pe treabă tocmai înainte de alegeri. Ceva-i putred în DNA. Instituția asta e masă de manevră pt. interesele politice ale unora

 8. VASILE spune

  Frumos început de campanie are DNA. Oare pe unde vrea să candideze domna Kovesi?! Capul sus domn primar, suntem alături de dvs!

  1. Gont George spune

   Daca sinteti aproape de el de primar ar trebui sa fiti cu zecile de mii in piata la Universitate

 9. Andi Radulescu spune

  Sectorul nostru este singurul in care chiar s-au realizat multe lucruri bune. Scolile modernizate, blocurile reabilitate, grija fata de batrani si educatia copiilor nostri. Sa nu va lasati! Mult succes!

 10. Gheorghita Ghiorghi spune

  Să nu vă lăsați, caută să vă intimideze santeti ce-l mai bun primar care l-a avut sect.3 vreo dată.

 11. Alexandru spune

  Va sustin domnule primar! Nu va lasati influentati de jocurile politice mizerabile ale DNA!

 12. Nae George spune

  Dupa cum se vede securista Kovesi pregatese locurile pt oamenii baselului si chiar locul baselului. Elimina toti castigatorii 100% siguri care au dezvoltat orasul sau sectorul lor (Sorin Oprescu, Vanghelie, Mazare, Olguta, Firea – urmeaza sigur, Pandele, Ontanu, Negoita, Piedone, …..)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.