provident.ro
ideall.ro
otter.ro

Sarmale de post cu orez si legume

0

oalesitigai.ro/

Ingrediente pentru 35-40 de sarmalute!

1 varza murata mai mare sau doua mai micute
3 cepe
3 morcovi
1 pastarnac mare
250 g orez
300 ml bulion
100 ml ketchup de ardei
20 ml ulei
1 legatura de marar proaspat sau in otet
cateva fire de patrunjel verde
4-5 foi de dafin
1/2 ardei gras rosu
1 crenguta de cimbru uscat
2 lingurite amestec de legume uscate si macinate, fara conservant si glutamat (SanoVita, Mirodenia)
optional 1-2 ciuperci proaspete sau la conserva
sare, piper dupa gust

Curatati si spalati legumele, ceapa, apoi taiati-le pe toate bucati mari, pentru a fi tocate in blender. Daca nu aveti, tocati-le marunt.

Puneti la calit in ulei intai legumele, iar dupa 4-5 minute adaugati ceapa si lasati sa se caleasca pana se inmoaie. Adaugati legumele deshidratate si macinate, orezul ales si spalat si ketchup-ul. Puteti sa adaugati si putin bulion, ca sa se umfle bine orezul. Rasturnati totul intr-un bol mai mare si amestecati cu mararul tocat, sare si piper dupa gust.

Desfaceti foile de varza si taiati-le bucati pentru infasurat sarmalele, indepartand nervura groasa de pe mijloc. Infasurati toate sarmalele, fara sa le strangeti prea tare, pentru ca orezul se va mai umfla la fiert.Miezul si ce mai ramane de la varza se toaca. Asezati pe fundul oalei un strat de varza tocata, apoi asezati sarmalele radial. Intre ele, intercalati foile de dafin, crenguta de cimbru si fasii de ardei gras rosu. Vor iesi cam doua straturi de sarmalute.

Acoperiti cu restul de varza tocata, turnati apa cat sa le acopere si restul de bulion, apoi dati cratita cu sarmale la fiert, la foc mic, cu capac, aproximativ doua ore, pana se inmoaie bine varza. Daca mai trebuie, completati din cand in cand cu putina apa fierbinte sau bulion. Vor fi delicioase. Daca vreti, le puteti da si putin la cuptor, sa se rumeneasca putin. Pofta buna.

17 Vizualizari

- ADS -

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of