pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Toalete publice de zeci de milioane, închiriate de Primăria București

Afacere urât mirositoare la Primăria Capitalei. Aproape 50 de milioane de lei s-au dus pe apa sâmbetei, din 2012 şi până în prezent, după ce Municipalitatea a atribuit unei firme un contract de închiriere, amplasare şi întreţinere a toaletelor ecologice din Bucureşti. La finalul acestui an, înțelegerea cu firma expiră şi, dacă nu va fi prelungit, prestatorul de servicii îşi adună recuzita, iar noi rămânem şi fără toalete, şi cu banii daţi.

wc-public
Foto: REALITATEA.NET

2012 a fost anul în care Primăria Municipiului Bucureşti a încheiat un acord cadru pentru o perioadă de patru ani, cu firma SC COMEX ROM SRL. Conform actelor, prestatorul se angaja ca, pe durata contractului, să execute servicii de “Închiriere, amplasare şi întreţinere a toaletelor automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate precum şi a toaletelor ecologice mobile”. Altfel spus, firma amplasa în Bucureşti toalete şi se ocupa de întreţinerea lor. Până în acest moment, nota de plată pentru aceste servicii este, conform Municipalităţii, (scris pe ecran 1) de 38.733.417 lei fără TVA, adică mai bine de 48 de milioane de lei.

Pe perioada celor 48 de luni, COMEX COM a amplasat în medie 600 de toalete pe an, cele mai multe ecologice mobile. Sunt şi cele mai ieftine. (scris pe ecran 2) Închirierea şi întreţinerea unui astfel de amplasament costă peste 16 mii de lei anual. (scris pe ecran 3) Ceva mai ridicate sunt costurile pentru toaletele ecologice mobile pentru persoane cu dizabilități. Aproape 19 mii de lei se plătesc în 12 luni pentru o singură toaletă. (scris pe ecran 4) Cele mai scumpe sunt însă cele automate. Municipalitatea achită anual peste 60 de mii de lei pentru una din cele câteva sute de astfel WC-uri existente în Bucureşti. Ne şi informează că ne sunt de mare folos. Numai în anul 2015, au fost utilizate de peste 2 milioane de ori. Dacă, în aceşti ani, Primăria Capitalei ar fi cumparat wc-urile, am fi plătit de câteva ori mai puţin. Pretul unei toalete ecologice pleacă de la 2700 de lei, iar al unei toalete automate de la 170.000 de lei.

Cât despre fericiţii câştigători ai acestui contract, SC COMEX ROM SRL, conform datelor de la Registrul Comerţului, firma are sediul intr-un apartament de pe strada Buzesti din Bucuresti, iar actionari sunt Andrei Popovici si Viorica Popovici. În 2014 a avut o cifră de afaceri de aproape 12 milioane de lei şi un profit net de 4,8 milioane. Contractul cu Primăria Municipiului Bucureşti nu a fost singurul tun dat de COMEX ROM. Presa a mai vorbit de-a lungul timpului despre faptul că firma a fost implicată şi în diverse contracte încheiate cu statul pentru montarea şi întreţinerea unor separatoare de sens pe DN1 şi a balizelor antiorbire de pe Autostrada Soarelui.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/toalete-publice-de-zeci-de-milioane-in-bucure-ti-unde-ajung-banii_1917510.html#ixzz44lMjdPl0

27 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.