starshiners.ro
evomag.ro
kubex.ro

Unitati de alimentatie publica din Municipiul Bucuresti, amendate de ANPC

0
ideaplaza.ro

Protecția ConsumatorilorSituaţie scandaloasă: 28 de restaurante din Capitală au fost amendate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru grave nereguli, printre care utilizarea unor alimente expirate sau fără documente de proevniență, firigidere insalubre, mâncare recongelată sau ouă păstrate la temperatura camerei.

Potrivit unui comunicat ANPC, unitățile au fost amendate cu 147.000 de lei, iar trei restaurante au fost obligate să sisteze activitatea temporar până la remedierea problemelor.

ANPC a mai scos de la comercializare 185.5 de kilograme de carne și 63 de bucăți de lipii.

Iată lista restaurantelor cu probleme, aşa cum a fost pusă la dispoziţia presei într-un comunicat de presă: Cofetarie Frantuzeasca, Restaurant Beirut, Restaurant Zaitone, Restaurant Divan, Restaurant Picolo Mondo, Restaurant Vaca MUUU, Restaurant Yoshi, Restaurant Arabesc Sis Kebab, mezze.ro- mancare libaneza cu livrare la domiciliu, Restaurant Dines, Four Season, La Oriental, Tarboush restaurant, Sultan, Restaurant Marele Zid, Restaurant Templul Soarelui, Memos, Karamna, El Bacha, L’Incontro, Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc, Tripoli- restaurant cu specific libanez, Restaurant No Name, Restaurant Coin Vert, Zen Sushi, Restaurant CHONG Quing, Restaurant Indian, Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc, Dristor Doner Fast Food, Restaurant Chineese Garden.

Principalele abateri constatate:

– utilizarea de materiii prime si semipreparate  cu data limita depasita;
– aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
– utilizarea de semipreparate supuse  operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
– spatii frigorifice  care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
– semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
– lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
– depozitarea in aceeasi camera frigorifica  de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
– materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
– nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
– depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
– graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
– lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

 

79 Vizualizari

- Advertisement -

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of