pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Vaslui! Minoră dintr-un centru de plasament, abuzată sexual

Mediafax.ro

O fată de 14 ani dintr-un centru de plasament din Bârlad a povestit unui angajat DGASPC că a fost abuzată sexual de un bărbat care lucrează într-un alt centru social din localitate. DGASPC Vaslui face o anchetă în acest caz, iar polițiștii fac cercetări în două dosar penale, potrivit Mediafax.

Fata, care se află într-un centru de plasament din Bârlad, a povestit în urmă cu câteva zile unui angajat DGASPC Vaslui că a fost abuzată sexual de un asistent social în urmă cu șase luni.

„Este o sesizare făcută de noi la poliție. În paralel demarăm și o cercetare discplinară pentru salariatul în cauză. În privinta salariatului, pe perioada derulării cercetărilor, s-a luat măsura transferului într-un alt serviciu social, în care nu sunt îngrijiți copii“, a declarat, Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Minora este deja consiliată pshihologic, iar polițiștii au început cercetările.

„Am fost sesizați de către DGASPC, o sesizare a fost făcută astăzi (vineri- n.r.) și una în decembrie. Sunt două dosare de cercetare penală, unul sub aspectul săvârșirii infracțiuinii de act sexual cu un minor și unul privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală”, a spus, Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Nu este prima dată când fata spune că a fost victima unei agresiuni sexuale. În decembrie anul trecut, DGASPC a sesizat poliția după ce copila a povestit că a fost agresată.

Potrivit unor surse judiciare, în urma sesizării din decembrie a fost deschis dosarul privind agresiunea sexuală, iar vineri cel privind săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Cercetările în acest caz sunt coordonate de către un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

4 Vizualizari

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.