Dragnea este închis la Rahova de peste un an și a încercat de mai multe ori să scape de pedeapsă, însă fără succes.

La ultima înfățișare, fostul lider al PSD a reiterat că este nevinovat și că menținerea lui în închisoare reprezintă ”o încălcare brutală a drepturilor omului”. ”Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Spre că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a spus fostul lider social-democrat.

Această contestaţie la executare este ultima cale de atac la care a apelat Dragnea pentru a ieşi mai devreme din închisoare, după ce, la începutul lunii iunie, a primit o decizie nefavorabilă de la instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti.

Fostul lider al PSD a fost încarcerat în 27 mai 2019 la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu.