pentrucasamea.ro

- Advertisement -

dubaiaromas.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Zece persoane din Iaşi au murit după ce au băut spirt sanitar contrafăcut

Ancheta de amploare la Iasi după ce zece persoane au murit in ultimele săptămâni intoxicate cu alcool metilic.

Doi cetățeni arabi sunt vizati de ancheta, ei fiind suspectați ca au produs si distribuit spirt ce conținea, in loc de alcool etilic, alcool metilic.

Arabii au vândut spirtul la Iasi, in luna aprilie, unui afacerist local care are un punct de desfacere la depozitul Phoenix. De acolo, pentru câțiva lei sticla, in luna aprilie, sute de sticle de spirt au fost vândute in satele din județ.

Este vorba de spirt Santo Med. Afaceristul Ciprian Barticel este cel care vindea produsul in special magazinelor sătești din Iasi. După ce a aflat ca alcoolul este toxic, acesta a strâns inapoi o parte din marfa, pe care a dat-o polițiștilor, susțin surse din ancheta.

Barticel a declarat ca el nu a știut ca alcoolul este contrafacut, fiind doar un intermediar. Ancheta este condusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi.

În această dimineaţă sunt patru percheziții in desfășurare la București.

Se efectuează cercetări pentru ucidere din culpa și înșelăciune, însă in funcție de datele din dosar se poate schimba încadrarea in omor calificat. Spre după-amiaza sunt așteptate la Parchet mai multe persoane din București. Unele sunt audiate acum, la fata locului. Surse judiciare confirma că afaceristul ieșean nu a știut ce vinde. El este, in prezent, martor.

UPDATE: Ciprian Barticel a cumpărat spirtul ucigaș in perioada 10 – 13 aprilie de la arabul pe care îl știe sub numele Zaher. Pe 28 aprilie, după ce au început sa apara decesele, Barticel a predat Politiei aproape 200 de sticle pe care le-a recuperat din județ.

Exista posibilitatea sa existe și alți morți, in țara, deoarece arabii vindeau mai multor intermediari.

Patru dintre decedați sunt din Bratesti, comuna Stolniceni Prajescu. Intr-o singura noapte au murit trei persoane. Un alt decedat este din Boldesti, comuna Todiresti. Polițiștii din Pascani au ridicat și ei mai multe sticle cu spirt de la magazinele sătești din zona.

UPDATE 1: “Clientul meu este o victima a acestor persoane, a fost inselat in ceea ce priveste esenta, calitatea marfii cumparate. Este un profesionist cu zeci de ani de activiatate in ceea ce intreprinde, un comerciant responsabil, insa a fost indus in eroare prin modul de prezentare al marfii, bazandu-se pe seriozitatea unei relatii vechi de colaborare cu acesti parteneri din Capitala”, a declarat Cristian Curca, avocatul lui Barticel.

UPDATE 2: „Se vehiculează patru decese în comuna noastră. Dar nu știm dacă din cauza acestui lichid sau din cauza a ceea ce au consumat ei, mâncare sau nu știu. Știu că alcoolul sanitar este pentru uz extern, nu știu ce au găsit ei la analize. Cei care au decedat nu erau rude, locuiau separat. Erau oameni ai câmpului, își munceau pământul, erau legumicultori, deci nu erau niște depravați”, a spus Costel Hugianu, primarul din Stolniceni Prajescu.

Prima reactie oficiala a autoritatilor:

„Polițiștii ieșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale, din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Polițiștii ieșeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza județului Iași, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iași, ar fi achiziționat alcool sanitar, de pe raza municipiului București, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăți de pe raza județului Iași.

În urma activităților desfășurate au fost identificate aceste societăți comerciale și au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizele efectuate, în substanță ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la acțiune au participat și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov. Cercetările continuă.”

11 Vizualizari
Sursă Ziarului de Iaşi

- ADS -

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.